Obsah

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Jedním z hlavních bodů činnosti architektů bylo zlepšit osvětlení interiéru - propustit co nejvíce přirozeného světla a instalovat vhodné lampy zajišťující umělé osvětlení.
Celý obývací prostor je natřen sněhově bílou barvou. Rovněž byly použity zrcadlové povrchy, které dobře odrážejí světlo, jako jsou lakované kuchyňské fronty, lesklé desky nebo glazované dlaždice v koupelnách. Kromě toho byla použita řada různých světelných bodů, které byly soustředěny v intenzivněji používaných zónách.
V domě je několik schodišť, které fungují jako hlavní komunikační spoj mezi různými zónami a úrovněmi domu. Bělost stěn je kombinována se světlým dřevem, které harmonizuje harmonické architektonické uspořádání.
Jedno z delších schodišť je dvojité. Přes schody jsou police připomínající schody. Slouží jako úložiště knih a zároveň jako originální dekorace. Aby nebylo příliš tmavé, bylo v něm ukryto další osvětlení.
Nalevo od schodiště je pracovna. Jeho vchod je vyroben ze skleněných panelů. Nejen, že dokonale izolují zvuky vycházející z bytu, ale také propouštějí světlo a dodatečně osvětlují chodbu, která byla předtím zastíněna.
V kanceláři je také pokoj pro hosty. Interiér budovy byl téměř asketický. Jednoduchý design je obohacen pouze grafikou na stěnách. Taková úprava uspořádání umožňuje nejen dosáhnout stylistické harmonie, ale také posiluje dojem prostornosti, který majitelé opravdu chtěli.
Vedle kanceláře je malá koupelna. Od podlahy až ke stropu je obložena mléčnými 3D dlaždicemi. Zasklení dlaždic krásně zdůraznilo jejich strukturu a opticky zvětšilo interiér. Dodalo to také eleganci koupelně.
Jídelna a kuchyň jsou v jednom z horních pater. Jeho otevřené rozložení bylo odpovědí na enfilade rozložení místností na této úrovni a viditelný rozdíl v úrovních. Architekti rozdělili prostor na užitkové zóny, aniž by ztratili ergonomii. Jídelny se nacházejí v zátoce vedle terasy.
Z kuchyně je plynulé spojení do soukromé části budovy. Začíná to halou, ze které se vstupuje do ložnice, koupelny a dětského pokoje majitelů. Uspořádání místností, vzhled nábytku a osvětlení podléhají drobným změnám. K jednoduché formě se přidává romantická nota.
Ložnice je inspirována budoárovým stylem - jsou zde květiny, prošívaná čelní deska, štukové stropy, stylizované čela skříněk, nástěnné lampy s textilními stínidly.
Koupelna majitelů byla udržována v podobné atmosféře. Zde můžete vidět ženský prvek. Klidné, ekonomické uspořádání bylo zahřáté několika romantickými doplňky.
Dům je architektonicky radikální, přesto útulný. V novém uspořádání se návrhářům podařilo odhalit podstatu funkčnosti, která splňuje potřeby tříčlenné rodiny.

Většinu poznanského statku Różany Potok tvoří rodinné nebo řadové domy. K dispozici je také vícepodlažní dům, jehož přeskupení provedli designéři ze studia NeoStudio Architekci.

Prostor přes 90 metrů měl docela smůlu - 5 různých úrovní, nízká penetrace přirozeného světla, špatná komunikace mezi interiéry. I přes relativně velkou velikost byla obytná plocha mnohem menší.

Architektům se podařilo vyvinout nové uspořádání místností, které koncepčně uspořádalo design a vyvolalo dojem otevřenosti.

ZOBRAZIT VÍCEÚROVNÍ DŮM V POZNĚŃ >> Rekonstrukce za 48 hodin: proměna malé koupelny v panelovém domě v Ursu

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Populární Příspěvky

Kamufláž okna

Nízké malé okno nepřidává místnosti žádné kouzlo. Máme řešení: garnýž visící vysoko nad zárubní.…

Výstavy, které stojí za pozornost

Umělecké dílo se může objevit také na ulici, v přírodě, v obchodě. Jsme o tom přesvědčeni nejnovějšími výstavami, které se konají v respektovaných muzeích a galeriích.…

Hokers nebo stolice na vysoké úrovni

Různé druhy dřeva, oblíbená ocel, elegantní mosaz, módní měď ... Sedadla z kůže, korku, látky a dokonce i jutového motouzu. Co spojuje moderní ...…