Obsah

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Kubatura budov se liší z hlediska materiálů. Severní část je pokryta tmavou přírodní břidlicí. Jih - patinově zbarvená plachta Rheinzink, namontovaná ve dvojitém stojatém švu. Tímto způsobem byl získán zajímavý, estetický a praktický efekt. Volba extrémně odolných fasádních materiálů a rezignace od okapů znamená, že dům si po celou dobu své existence zachová svůj původní vzhled bez nutnosti údržby.
Návrháři navíc kontrastem obou budov zdůraznili osobitost jednotlivých zón domu. V levém křídle (tzv. Noční část) se nachází garáž pro dvě auta, ložnice s velkou koupelnou a WC. Pravé křídlo je denní zóna. K dispozici je kuchyň a velká jídelna se vstupem do zahrady. Všechny zóny potřebné pro každodenní fungování se nacházejí v přízemí, zbytek, což jsou další funkce, v prvním patře.
Velké přední zasklení, sloužící jako okna, bylo pravidelně pokryto dřevěnými lamelami. Filtrují denní světlo jako římské rolety, díky nimž se box od slunce neohřívá. Kromě toho poskytují velkou dávku soukromí a blokují výhled z ulice.
Chceme obývací prostor uvnitř. Uspořádání obývacího pokoje, jídelny a kuchyně je založeno na otevřeném půdorysu. Aby se snížila akustika takové velké plochy, byl prostor vyplněn dřevem a měkkým nábytkem. Interiéry jsou udržovány v jemných neutrálních barvách.
Kuchyně v horní části domu vede do jídelny a poté do salonku s krbem.
Krásné stříbrné lampy Tom Dixon visí nad jídelním stolem. Velké prosklené dveře na pravé straně lze zcela otevřít a spojit obývací prostor a terasu do jednoho prostoru pro pohodlnou relaxaci.
Prostorná terasa je krytá hlavně v létě, pokud je využívána hostiteli. Lehká konstrukce střechy poskytuje částečný stín. Zahradní nábytek uspořádá další místnost pod mrakem.
V zadní části domu je soukromá zastíněná část terasy, která je přímo přístupná z ložnice majitelů. Byl vytvořen v důsledku jemné poruchy mezi dvěma bloky. Tento postup také zabránil tomu, aby se přímé sluneční světlo dostalo odpoledne do ložnice, což umožnilo místnosti na noc vychladnout.
Klasická sedlová střecha a pod ní interiér plný moderního designu. Architektonicky zajímavé spojení známých forem s novými řešeními.
Jak se vám líbí tento dům?
Dům v Tychy

Přání investorů byla jasná - dům by měl být pohodlný, prostorný a otevřený do zahrady. Velikost a umístění pozemku v klidné čtvrti města Tychy, v blízkosti lesního komplexu, dalo architektům ze studia RS + nápad na efektivní projekt.

Ne jeden, ale dva bloky tvoří plán domu. Oba připomínají stodolu a jsou spojeny proskleným mezipatrem. Posunuté budovy vytvářejí geometrický a funkční životní prostor.

Polští designéři použili kontrastní materiály při aranžování zvenčí i zevnitř, díky čemuž byl Two Barn House

ZOBRAZIT DŮM V TYCHACHU >> Dům v Tatrách s výhledem na hory. Má něco moderního a horskou chatu

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Populární Příspěvky

Stojací lampy

Stojací lampa vám pomůže vytvořit náladu, vrhat paprsek světla na knihu nebo noviny, které čtete, a někdy dokonce vyměnit lustr. Je těžké si představit obývací pokoj bez ...…