Obsah

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Dům Bow-Wow House v jihokorejské provincii Chungcheongnam byl založen na konci roku 2014.
Dům vlastní pár 30letých. Z ekonomických důvodů byli nuceni přestěhovat se ze Soulu na venkov. Podařilo se jim najít a koupit malou nemovitost v pobřežním městě Sowon-myeon Padori.
Krásná lokalita byla splněným snem mladého majitele, který chtěl vytvořit útočiště nejen pro sebe, svou matku a stádo psů, ale také jako rekreační dům pro další milovníky domácích mazlíčků. Tak vznikla 182 metrů vysoká budova, která je v jedné části soukromou rezidencí Padori a ve druhé - penzion Mungzip.
Soukromá část domu se nachází výše než segment pro hosty. Skalnatý svah a les sousedící s obytným prostorem potlačují hluk. Betonová zeď oddělující dvůr pro psy od východu na terasu majitelů chrání před zvědavým pohledem.
Soukromá část domu byla rozdělena mezi manžely, jejich děti, psy a matku majitele. V horním patře jsou dvě samostatná křídla, která poskytují dostatek prostoru a intimity. Mladí obyvatelé žijí v levém křídle a stará dáma v pravém křídle nad hotelem.
Společnou součástí rezidence je společné nádvoří v prvním patře s krásným výhledem na nedaleký záliv.
Interiéry majitelů, stejně jako penzion, jsou moderní, minimalistické a pohodlné.
Skříňky, police a postele byly důmyslně integrovány do zalomení, svahů a sklonů vytvořených při stavbě domu. Téměř všechna okna sahají až k podlaze, takže majitel je vždy „pozorný“ na psy pobíhající venku.
V domě Bow-Wow House architekti věnovali zvláštní pozornost nejmenším obyvatelům. Každý pokoj je vzájemně propojen a je z něj přímý východ ven. Psi se mohou volně pohybovat po domě a vyběhnout na hřiště.
Ve spodní části se nachází penzion pro hosty a jejich domácí mazlíčky. Čtyři pokoje s koupelnami, velkou jídelnou a terasou s prostorným dvorem jsou prostorem pro pohodlný odpočinek a radostnou zábavu.
Uspořádání penzionu využívá dřevo, které zahřívá dekor asketických místností, stejně jako šedé dlaždice a laminátové podlahy, ze kterých lze snadno setřít blátivé stopy psích tlapek.
Po celé délce pozemku vede přímo k zátoce dřevěné molo.
Díky architektonicky zajímavé stavbě, přátelským životním podmínkám a nezapomenutelným výhledům je penzion Mungzip zajímavým řešením pro turisty, kteří hledají klid a prostor.

Historie vzniku této rezidence je poměrně prozaická. Mladý třicátník žijící od dětství v Soulu se chtěl dostat ze začarovaného kruhu dluhů, který postihuje prakticky všechny novomanžele žijící v jihokorejském hlavním městě. Jelikož nájemné roste rekordním tempem, mladí lidé neustále žijí na úvěr a draho platí za malé prostory.

Pár, který se přihlásil do architektonického studia Design Band YOAP, se chtěl vyhnout této smutné budoucnosti. Neměli děti, ale vlastnili čtyři psy a potřebovali dost místa. Jedinou možností bylo přestěhovat se ze Soulu a žít na venkově. To dalo návrhářům nápad na neobvyklý projekt.

ZOBRAZIT FOTOGRAFIE >> Hliněný a slámový dům. Mladí lidé si to staví sami

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Populární Příspěvky

Azalea nebo Rhododendron? - e-zahrady

Azalky kvetou v květnu, následované jejich blízkými bratranci - rododendrony. Z pestrobarevných kompozic těchto keřů nemůžete odtrhnout oči.…

Zahájení balkonu - e-zahrady

Žijete ve městě a nemáte zahradu, to je v pořádku. To je nejlepší okamžik pro vytvoření květinové zahrady na balkoně nebo okenním parapetu ... Připravili jsme ...…