Obsah

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Práce na přeměně staré vysoké podkroví na praktický byt začali architekti stavbou mezipatra a světelných schodů. I když je schodiště spojující spodní a horní podlaží umístěno ve středním bodě bytu, nepřekonává svou přítomností. Prolamovaná konstrukce z práškově lakované oceli je průhledná, téměř nepostřehnutelná. Zároveň vytváří jemné rozdělení mezi kuchyň a obývací pokoj.
Na jedné straně schodiště je světlý obývací pokoj vybavený nejpotřebnějším nábytkem - nízko visící pohovkou, stolní lampou, jednoduchým stolem a designovou židlí Diamond. Na druhé straně je tmavě šedá kuchyň a pastelová jídelna. I zde najdete pouze potřebné vybavení.
V kuchyni je krb. Obvykle se instaluje do obývacích pokojů - zde je netradičně integrována s kuchyňskou deskou. Přináší teplo do mírně drsné atmosféry kuchyňských prostor. Oheň spáleného dřeva se krásně odráží na matných a hladkých površích.
Vracíme se do středu bytu. Schody se zastaví před dosažením podlahy. Jeho rozšíření je vyrobeno z dřevěného modulárního dřevěného nábytku. Slouží jako schody, komoda a místo k odpočinku u okna.
Důmyslný tvar schodů udává tón horního patra, kde je ložnice, koupelna a terasa. Použité pevné, silné trámy nejsou jen konstrukcí mezipatra, ale také prvkem soudržného uspořádání. Takto vytvořená vyhlídková plošina zajišťuje volný kontakt s obytným prostorem níže.
Otevřená mezipatro chodba vede také na malou krytou střešní terasu. Slunce prosvítající velkou skleněnou stěnou osvětluje večer interiér bytu.
Koupelna je také víceúrovňová. Níže je toaleta a umyvadlo. Nahoře je místo pro vanu a sprchu.
Díky použití velkých dlaždic o rozměrech 100x300 cm je dojem, jako by byl celý vytesán z jednoho bloku šedého kamene. Kování je doplněno leštěným betonem. Dodatečné světlo v koupelně zajišťuje střešní okno ve střeše. Při koupeli se můžete dívat přímo na hvězdy.
Jednoduchost tvarů a minimalismus materiálů použitých v tomto malém bytě plně odrážejí ducha Skandinávie.

Navštěvujeme hlavní město Norska. Dvoupodlažní malý byt mladého páru se nachází v nejvyšším patře budovy z 19. století. Dříve zde bylo nezastavěné podkroví. Atmosféru a tvar dali architekti z londýnského studia Haptic.

Proč si svět oblíbil skandinávský styl?

Díky pečlivému studiu trojrozměrného prostoru byly použity všechny zákoutí a rozdíly úrovní. Funkční a důmyslný, jak se sluší na skandinávský design.

Jak to tady žije? Zkontrolujeme to!

ZOBRAZIT MALÝ BYT V OSLO >>

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Populární Příspěvky

Kamufláž okna

Nízké malé okno nepřidává místnosti žádné kouzlo. Máme řešení: garnýž visící vysoko nad zárubní.…

Výstavy, které stojí za pozornost

Umělecké dílo se může objevit také na ulici, v přírodě, v obchodě. Jsme o tom přesvědčeni nejnovějšími výstavami, které se konají v respektovaných muzeích a galeriích.…

Hokers nebo stolice na vysoké úrovni

Různé druhy dřeva, oblíbená ocel, elegantní mosaz, módní měď ... Sedadla z kůže, korku, látky a dokonce i jutového motouzu. Co spojuje moderní ...…