Obsah

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Byt na Wyspa Spichrzów měří 41 metrů čtverečních. Byl navržen pro pár 30letých.
Původně byl byt připravován jako ateliér, ale majitelé chtěli oddělit ložnici od obecného prostoru.
Architekti ze studia Raca Architekci uspořádali rozdělení funkcí v bytě.
V souladu s očekáváním budoucích členů domácnosti byl vytvořen interiér s moderní, syrovou a mírně průmyslovou atmosférou.
Vnitřní klima vytváří mimo jiné bílé malované cihlové dlaždice a průmyslové osvětlení.
Leitmotivem dekoru se staly jemné mandaly.
Barvy hrají v interiéru velmi důležitou roli. Architekti si vybrali chladné bílé, černé a šedé.
V hale je místo pro důmyslnou „skříň“.
Střední stěna v kuchyni je natřena tabulovou barvou.
Je to ideální místo pro psaní receptů, dat důležitých schůzek nebo seznamů potravin
Ložnice je světlá a plná světla.
Postel podle vynálezu přitahuje pozornost.
Rám a postel bez hlavy jsou vyrobeny ze správně připravených dřevěných palet.
Mandala se také objevuje v ložnici.
Celé to ohřívá dřevěná deska stolu a stolička v barvě přírodního dřeva.
Kvůli nedostatku keramiky na stěnách se architekti rozhodli použít nátěr určený pro „mokré“ místnosti.
Koupelna, stejně jako celý byt, je minimalistická a udržovaná v chladných barvách.
Architekti, inspirovaní obálkou knihy Paula Ardena, vytvořili grafiku, která dává smysl pouze v blízkosti zrcadla - „Cokoli si myslíte, myslíte protiklada“.

Wyspa Spichrzów se nachází na řece Motława a je jedním z nejmalebnějších a nejprestižnějších míst v Gdaňsku. Právě zde se interiéroví architekti Marta a Michał Raca ze studia Raca Architekci ujali výzvy navrhnout interiér malého bytu o rozloze 41 metrů čtverečních pro pár 30letých. Původně byl byt připravován jako ateliér, ale majitelé chtěli oddělit ložnici od obecného prostoru. Za tímto účelem architekti významně upravili rozložení funkcí v bytě a změnili mimo jiné umístění kuchyně, která byla umístěna hluboko v obytném prostoru.

V souladu s očekáváním budoucích členů domácnosti byl vytvořen interiér s moderní, syrovou a mírně průmyslovou atmosférou. Místo drahých designových prvků se architekti rozhodli pro nestandardní, často překvapivá řešení přímo z továrních prostor. Jsou charakteristickým znakem a přínosem bytu. Vnitřní klima vytváří mimo jiné bílé malované cihlové dlaždice zakoupené v obývacím pokoji a průmyslové osvětlení - černé kabely vedly podél stropu a „nahé“ žárovky s barevnými copánky. Tuto závažnost materiálů zmírnili jemné mandaly, které se staly leitmotivem dekoru. Nejzajímavější z nich - sova, kterou architekti umístili do obývacího pokoje. Jedná se o velkoformátový tisk na PVC desce.Tento postup umožnil prolomit monotónnost hlavní zdi.

Barvy hrají v interiéru velmi důležitou roli. Architekti - Marta a Michał Raca, se rozhodli použít chladnou bílou, černou a šedou z palety kanadské značky Para Paints, které vytvářejí v bytě klidnou a vyváženou auru. Celý byt používá barvy Elite Ceramic 4090 (Para Paints) se zvýšenou odolností proti odstraňování nečistot, což majitelům usnadní udržovat byt v čistotě. Navzdory použití studených odstínů má interiér útulnou domácí atmosféru. Modré akcenty v podobě textilií a dekorací jsou odstínem od tlumených barev.

Fotografie Adam Oscilowski. Ložnice.

Důmyslným řešením je velký stůl na hranici mezi obývacím pokojem a otevřenou kuchyní. Podle potřeby jej lze použít jako jídelní stůl, pracovní stůl a díky výškovému nastavení také jako přídavná kuchyňská pracovní deska. Střední stěna v kuchyni byla natřena tabulovou barvou italské značky Metropolis (k dostání v Dekorian), na jejíž povrch můžete psát křídou. Je to ideální místo pro psaní receptů, dat důležitých schůzek nebo seznamů potravin.

Koupelna, stejně jako celý byt, je minimalistická a udržovaná v chladných tónech. Kvůli nedostatku keramiky na stěnách se architekt rozhodl použít Platinum Plus 4200 Kitchen & Bath od Para Paints, který je věnován „mokrým“ místnostem. Celé to ohřívá dřevěná deska stolu a stolička v barvě přírodního dřeva. Aby byl tento interiér jedinečný, designéři ze studia Raca Architekci použili efekt zrcadlového odrazu. Inspirováni obálkou knihy Paula Ardena vytvořili grafiku, která dává smysl pouze v blízkosti zrcadla - „Cokoli si myslíte, myslíte protiklada“.

V ložnici je důmyslná postel, jejíž rám a bezhlavé jsou vyrobeny ze správně připravených dřevěných palet. Jedná se o další průmyslový nádech v bytě.

Jak se vám líbí takto vyzdobené interiéry?

ZOBRAZIT BYT >> Úspěšné proměny interiéru

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Populární Příspěvky

Stojací lampy

Stojací lampa vám pomůže vytvořit náladu, vrhat paprsek světla na knihu nebo noviny, které čtete, a někdy dokonce vyměnit lustr. Je těžké si představit obývací pokoj bez ...…