Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Transparentní modulární struktura struktury Cabane, kterou vynalezl designér Matali Crasset, vytváří rám pro ložnici a koupelnu a příznivě mění proporce prostoru.

Myslíme barvou

Jak se sluší na tvůrce a zakladatele designové a obchodní značky Mustache, Stéphane a Massimiliano nosí knírek, i když ne tak svižný jako ten na logu společnosti. Není to jediný důkaz jejich smyslu pro humor; nejpozoruhodnější nápady, které realizovali ve svém ateliéru na severním břehu Seiny, poblíž stanice metra Goncourt. V této oblasti Paříže - na hranici okresů X a XI - jsou ulice plné různobarevného davu přistěhovalců a umělců a stěny domů jsou pokryty mozaikou značek. Nikdo se zde nebojí barev. Odvážně představený pod střechami se stává další epizodou pouličního vyprávění.

- Myslíme barvou - ujišťuje Stéphane - Pro nás to není jen povrchová úprava, i když se s ní ve světě interiérů obvykle zachází. A přesto je barva něco víc, může vytvářet efekty nedosažitelné jinými metodami. Proto vždy na začátku práce volíme barvy a poté je používáme jako stavební materiál, jako architektonický materiál. Analyzujeme symboliku, která jim byla přidělena, pohráváme si s jejich srovnáváním a vzájemnými vztahy.

Patio. Dřevěná podlaha proměnila betonové nádvoří v intimní obývací pokoj pod širým nebem. U stolu Tablabri (studio Delo Lindo) slavné židle Konstantina Grcica One

Nápady z krabice

Už dlouho hledají místo pro tyto experimenty. K tomu se dokonale hodil byt v přízemí činžovního domu na rue du Buisson Saint Louis, v hlubinách nádvoří pokrytého skleněnou střechou. Dříve zde byly garáže a část areálu byla využívána jako turecká lázeň. Rodokmen, který lze jen stěží považovat za ušlechtilý, byl pro Stéphana a Massimiliana nejlepším doporučením. V chaosu prahů, schodů a různých úrovní viděli příslib něčeho zvláštního a rozhodnutí o koupi bylo nakonec určeno možností vyvinout 40metrovou terasu viditelnou skrz obrovské zasklení. - Snili jsme o zahradě,což není snadné najít v srdci Paříže - vzpomíná Stéphane - Po přeměně betonového dvora na zelené nádvoří zde trávíme celé léto. Navíc jsme mezi svými - směje se. - Inga Sempé, Ionna Vautrin a Matali Crasset - designéři, se kterými denně pracujeme - mají svá studia poblíž.

Posledně jmenovaný, Matali Crasset, byl pověřen dozorem nad designem interiéru a renovací. Úkol se ukázal jako komplikovaný: hostitelé nechtěli žádné zdi a zároveň očekávali, že prostor bude upraven a rozdělen jinými metodami. Chtěli využít funkčně neobvyklou výšku bytu (6 metrů!), Aniž by se vzdali pocitu prostornosti, a také zavést prvek intimity, aniž by ztratili trochu slunečního světla dopadajícího přes prosklené stěny. Měli spoustu vlastních nápadů, které se měnily jako kaleidoskop. Jedině Matali, která byla v Paříži označována za pařížskou designérku designu v Paříži, se s takovou výzvou dokázala vyrovnat díky své drsné povaze a originálnímu chlapeckému účesu.

Na fotografii: Stůl z mořeného dřeva byl navržen ve studiu Scholten & Baijings a vyroben japonskou manufakturou Karimoku. Dřevěné korálky na podlaze jsou Cable Jewelry - dekorace pro skrytí kabelů (Bless). Na stole zrcadlo Cyclope Ionny Vautrin a váza Botanica (Studio Formafantasma.)

Ekodesign nejvyšší kvality

Návrhářka vyřešila hádanku po svém: do strohého, pravoúhlého prostoru vtiskla organickou dřevěnou konstrukci ve tvaru misky, která rozvinula část obývacího pokoje od podlahy až po vysoký strop. Cabane - ve francouzštině: chata - má několik funkcí. V horní úrovni je ložnice a místnost pro práci, zatímco ve spodní úrovni je koupelna. Dřevěná konstrukce je současně knihovnou a sluneční clonou, výraznou prostorovou dominantou a abstraktní plastikou, která dává interiéru charakter. Jeho lehká, průhledná struktura je fascinující, ale ne ohromující. „Rozděluji bez dělení“ - zdá se, že říká - „zakrývám bez zastínění“.

Díky prolamovaným stěnám z ložnice je výhled na celý byt. Bílý odvážný věšák na oblečení byl vytvořen ve studiu Big-Game a barevnou knihovnu navrhl Belgičan Maarten Van Severen. Papírová lampa Vapeur je dílem Inga Sempé; přehoz pocházel z Pekingu.

Předměty naší doby

Březová dýha štíhlých podpěrných žeber ponechává při volbě barev velkou volnost; konec konců, dřevo vychází se vším. Stéphane a Massimiliano dychtivě využili této svobody. Udělali pozadí kvazi-chat - jak se tomu říká - nasycenou modrou; touto barvou byl vymalován fragment stěny a nábytek na zakázku integrovaný do budovy. Nebyli by však sami sebou, kdyby se zastavili na modrou: ložnici lze oddělit od ostatních místností intenzivně zeleným závěsem, koupelna má osvěžující odstín vápna a kolem stolu nejsou žádné dvě židle stejné barvy. Tam, kde kakofonie barev slábne, vstupuje na scénu geometrie. Blok kuchyňského nábytku visí nad spodní úrovní obývacího pokoje, jako by pro něj byla kuchyně příliš těsná.Cítil „Cloud“ bratrů Ronana a Ewana Bouroullecových - dekorace z nepravidelných modulů připomínajících zkroucené voštiny - plyne malebně z balustrády mezipatra.

„Milujeme předměty, které něco vyjadřují, vypovídají o dobách, ve kterých žijeme,“ svěřuje se Massimiliano. - Inovativní, odhalující věci jsou pro nás vždy zajímavější než vybavení, zdokonalené k dokonalosti, z jiné éry designu. Stejně jako designéři, se kterými pracujeme, chceme vydávat svědectví o naší době, označovat naši vlastní přítomnost. Tento dům je ukázkou našeho světonázoru, vyzařováním našich rozdílů a toho, co nás spojuje, kronikou naší sdílené historie. Umožňuje nám lépe porozumět našim tvůrčím záměrům - dodává. A usmívá se „pod knírem“.

Kuchyně

Využijte prostor

Rozdíly v úrovních se staly nástrojem pro dělení prostoru. Kuchyň a jídelna jsou o pár kroků výše než obývací pokoj. Na podlaze napodobující loveckou trofej je ručně tkaný vlněný koberec Tiger, který pro knír navrhl Dylan Martorell. Vedle toho křeslo Slow (Vitra).

Obsah knihovny, která pokrývá celou stěnu jídelny, vypadá jako výstava současného umění. Na poličce vpravo socha „Zelený hněv“ od francouzského umělce Théo Mercier. Původní šálek High Tea navrhl Centuries of Somers.

V bytě můžete na každém kroku narazit na neobvyklé předměty. Na podstavci pokrytém mozaikou byla kobaltová váza s lampou „TV“, vyrobená ze skleněných vláken Ronanem a Erwanem Bouroullecem.

Multifunkční prostor

V bytě bez zdí potřebujete netradiční nápady. Matali Crasset našel originální místo pro knihovnu: knižní sbírka zaplňuje police podél schodů.

Místo pro práci je uspořádáno v úzké mezipatře, hned vedle ložnice je kancelář vždy po ruce. Křeslo Facett a černá varianta tučného závěsu v popředí.

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Populární Příspěvky