Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Knihovna University of Amsterdam
Svatý Martin

Central Saint Martin, Londýn

Zde je deset hektarů půdy z 1,3 milionu dřevěných bloků a dostatku betonu k zaplnění osmi olympijských bazénů. Vytvořením tohoto velkého komplexu pro jednu z nejprestižnějších kováren mladých umělců čelil návrhář docela výzvě. Ve své koncepci musel Stanton Williams kombinovat viktoriánské budovy se současnými architektonickými trendy.

Central Saint Martin, Londýn

Central Saint Martin je umělecká akademie, takže její studenti museli mít vytvořeny podmínky pro tvůrčí práci. Za tímto účelem byla vytvořena ateliéry oděvního designu, fotografické temné komory, ateliéry grafického zpracování a scény pro představení. Všechny místnosti se zdají být stejně estetické i užitečné.

Knihovna univerzity v Amsterdamu

Knihovna University of Amsterdam

Knihovna v Amsterdamu je kompilací jednoduchých forem a mimořádných řešení. Odrůda je také úžasná na tomto místě. Světlé pokoje, doplněné šťavnatými barevnými doplňky, brzy ztmavnou, budou atmosférické a velmi tlumené.

Knihovna University of Amsterdam

Knihovna univerzity v Amsterdamu nabízí také nestandardní řešení. Jedna z místností se jmenuje „red room“, který slouží jako poštovní schránka na knihy. Při objednávce si ji studenti mohou vyzvednout v této místnosti, která je otevřená, i když je knihovna zavřená.

Student-Salon

Student Salon, University of Economics v Londýně

Tato londýnská univerzita se rozhodla postarat se o pohodu studentů mezi třídami. Student Salon je kavárna, kde si každý může odpočinout mezi třídami, setkat se s přáteli nebo se připravit na zkoušku. To vše v mlhavých šedých barvách a „lepenkových“ tvarech.

Studentský salon

Student Salon, University of Economics v Londýně

Mírně surrealistické tvary na stěnách a správně zvolené osvětlení vytvářejí perfektní kombinaci. Světlo odrážející se od povrchu zdůrazňuje barvu interiéru a ukazuje různé odstíny šedé.

Státní univerzita v Missouri

Tento expresivní interiér je součástí matematického oddělení na univerzitě v Missouri. Zrekonstruovaná podlaha je prostor ve velmi ostrých, citrusových barvách vybaven pohyblivými skleněnými přepážkami. Chodba je korunována obrazem Isaca Newtona, který dohlíží na výzkum.

Mateřská škola Tellus

Škola ve Stockholmu

Tentokrát zařízení pro mírně mladší studenty. Při pohledu na budovu z ptačí perspektivy připomíná mírně nepravidelné písmeno „C“ a vzhledem k její intenzivní žluté barvě je z velké výšky pravděpodobně těžké ji minout. Interiér byl také dokončen barevnými prvky, které mají stimulovat dětskou fantazii a být zajímavým pozadím pro bezstarostné hry.

Jak vypadá vaše univerzita?

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Populární Příspěvky

Azalea nebo Rhododendron? - e-zahrady

Azalky kvetou v květnu, následované jejich blízkými bratranci - rododendrony. Z pestrobarevných kompozic těchto keřů nemůžete odtrhnout oči.…

Zahájení balkonu - e-zahrady

Žijete ve městě a nemáte zahradu, to je v pořádku. To je nejlepší okamžik pro vytvoření květinové zahrady na balkoně nebo okenním parapetu ... Připravili jsme ...…