Obsah

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Tento byt o rozloze 41 metrů čtverečních sestával ze dvou místností. Architekti zdemolovali zeď a vytvořili prostorný interiér.
V zemi vycházejícího slunce za miliony dolarů je pohodlná střecha nad hlavou výzvou, protože ceny nemovitostí jsou ohromující. Malé prostory, jako je byt na fotografii, jsou pro jednotlivce často příliš drahé. Na druhou stranu - pro rodiny mohou být příliš těsní. Projekt Takeshi Shikauchi Architect Office dokazuje, že jej lze změnit zavedením inovativních řešení.
Původně bylo uspořádání pokojů standardní - kuchyň byla propojena s jídelnou. Z ní jste vstoupili do dvou samostatných místností a poté do technických místností. Architekti se rozhodli tento vzor prolomit, tím spíše, že majitelé netrvali na tom, aby měli pro děti samostatný pokoj. Navrhli hlavní inženýrské sítě a sanitární vedení podél stěn, čímž získali prostor pro mnoho modulárních skříněk a šaten a získali otevřený prostor, ve kterém vložili velkou místnost, kuchyň a koupelnu s vanou.
Hlavní architektonické úsilí směřovalo k řešením, která by přizpůsobila krajinu bytu potřebám rodinného života. Kuchyňský prostor je plánován ze strany okna (dříve byla kuchyně tmavá) s krásným panoramatem města. Je oddělen od pokoje a koupelny zděným ostrůvkem ve tvaru písmene L. Na jedné straně jsou v něm ukryty kuchyňské spotřebiče a skříňky a na druhé straně jsou police na knihy a hračky, ke kterým se děti snadno dostanou.
Prostor koupelny není typický, i když o povaze místnosti svědčí vana. Dveře jsou během dne otevřené, což majiteli usnadňuje pozorování dětí, které si hrají nebo se koupou. Postavená dřevěná plošina slouží k hrám a aktivitám, čtení knih, relaxaci, ale také jako terasa vedoucí na balkon.
Když chtějí hostitelé skrýt koupelnu, zavřou posuvné vícevrstvé dveře na straně místnosti a kuchyně. Systém kolejnic namontovaných na strop zajišťuje rychlou proměnu interiéru a matné sklo - soukromí. Jejich dalším rozložením se prostor otevírá. Díky jednotě materiálu se místnosti zdají být větší. Díky tomuto řešení je využití užitného prostoru bytu efektivnější - vysvětlete architekti z architektonické kanceláře Takeshi Shikauchi.
Podle návrhářů bude tento byt sloužit rodině příštích 10 let, kdy děti vyrostou a budou chodit na střední školu. Jak se vám líbí japonská funkčnost?

41metrový byt - příliš velký pro jednoho, příliš malý pro rodinu s dětmi. Většina Japonců si to myslí.

Návrháři ze studia Takeshi Shikauchi Architect Office Office s neobvyklým uspořádáním bytu zvaného „Batch-kitchen house“ dokazují, že to tak nemusí být. Přestavěli 2-pokojový byt v prefektuře Čiba, Funabashi, na samostatný byt. A to vše s pohodlím pro pár, který jsou šťastnými rodiči dvou dětí (a kočky).

Po vybalení z krabice? Směle? Rozhodněte se sami.

VIZ BYT >> Inteligentní řešení pro malé interiéry

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Populární Příspěvky

Stojací lampy

Stojací lampa vám pomůže vytvořit náladu, vrhat paprsek světla na knihu nebo noviny, které čtete, a někdy dokonce vyměnit lustr. Je těžké si představit obývací pokoj bez ...…